Molitva Copia-di-Header-Articolo-3Molitva Copia-di-Header-Articolo-3Molitva 140520

 

„Danom međuvjerske molitve 14. svibnja Visoki odbor za ljudsko bratstvo podsjeća nas da je trenutna pandemija označila točku bez povratka: spašavamo se samo gledajući opće dobro, ne dobro jednoga ili drugoga, ne interese jedne ili druge strane, već dobro svih.“

 

Tim je riječima predsjednica Pokreta fokolara Maria Voce najavila potpuno prianjanje Pokreta danu molitve za čovječanstvo. Najavio ju je i papa Franju u nedjelju 3. svibnja, pozivajući „da se 14. svibnja vjernici svih religija duhovno ujedine u Danu molitve, posta i djela ljubavi kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu prebroditi pandemiju koronavirusa“.

 

„Velika smo obitelj – dodala je Maria Voce – koju sačinjavaju kršćani, vjernici raznih vjerskih tradicija, kao i osobe bez jasnog vjerskog uporišta. Ohrabrujem sve da četvrtak 14. svibnja prožive u duhu molitve (sukladno svojim vjerskim tradicijama), posta i konkretnog pomaganja ljudima oko sebe, osobito najslabijima i odbačenima. Dan molitve ostvarit ćemo na lokalnoj razini, onako kako svaka zajednica smatra da je najbolje, u skladu s važećim odredbama i u duhu istinskog i aktivnog bratstva.“

„Sigurni smo da će molitve što će ih Bogu uputiti njegovi sinovi i kćeri biti uslišane na dobro velike obitelji čovječanstva i da će nas kušnja koju svi proživljavamo doista ojačati na zajedničkom hodočašću života.”

 

Djelo Marijino-Pokret fokolara u Hrvatskoj priključuje se inicijativi video konferencijom putem aplikacije Zoom na poveznici: https://us02web.zoom.us/j/83419496524 u četvrtak 14. svibnja u 20 do 20.45 sati ili na You tube kanalu Pokreta fokolara. Ako netko želi sudjelovati svojom molitvom ili drugim prilogom, treba se prijaviti zaključno do srijede 13. svibnja.

 

 

Print Friendly, PDF & Email