Aktivno ljeto 22 (6)

U subotu i nedjelju 2. i 3. srpnja 2022. godine u središtu Pokreta fokolara Faro u Križevcima priređene su radionice i druženje za djecu od 6 do 15 godina

 

U okviru projekta „Pokrenimo maštu, tijelo i zajednicu“ i uz podršku Grada organizirali su ga Udruga za Ekonomiju zajedništva, međunarodna mreža Sportmeet i Udruga kineziologa Križevci. Pedeset i troje djece u subotu i nedjelju s radošću je sudjelovalo u dobro osmišljenom i dinamičnom programu koji se odvijao u vanjskom i unutarnjem prostoru Centra Faro.

 

Podijeljeni u skupine, izmjenjivali su se u nekoliko sportsko-ekoloških radionica koje je vodila Dijana Mijač Dretar ispred Komunalnog poduzeća Križevci, na temu kako postupati s otpadom. Na radionici su imali priliku provjeriti svoje znanje, a istodobno se i dobro zabaviti.

 

Zanimljivu eko radionicu o nazivima i prepoznavanju biljaka u vrtu vodila je Dijana Fabjan. Djeca su pokazala zanimanje za biljke i otkrila neke koje do tada nisu poznavala. Potom su ih imala prilike i nacrtati.

 

Zatim je slijedila kreativna radionica Tamare Vrhovec, gdje su djeca imala prilike izraziti svoje stvaralačke sposobnosti. Uz njezinu asistenciju izradila su malene korisne predmete koje su potom mogla ponijeti svojim kućama.

 

U nedjelju sportske radionice vodile su Marjana Fržović i Maja Zegnal Koretić. Djeca su imala prilike spoznati važnost kretanja i vježbanja kroz zajedničke igre, a potom su u grupama zaigrali nogomet, košarku i odbojku, gdje ih podnevno sunce nije spriječilo da se rastrče po sportskim terenima i uživaju u igri.

 

Svako dijete dobilo je diplomu za sudjelovanje u ovogodišnjem Aktivnom ljetu i crtež koji će kod kuće moći izrezati i sastaviti u kocku na čijim stranicama pišu poruke za očuvanje planeta.

 

Dojmovi djece i roditelja nakon ovog dvodnevnog druženja bili su više nego pozitivni. Organizatori već smišljaju nova iznenađenja za sljedeću godinu.

 

Galerija slika:

Aktivno ljeto 22 (2) Aktivno ljeto 22 (5) Aktivno ljeto 22 (4) Aktivno ljeto 22 (7) Aktivno ljeto 22 (8) Aktivno ljeto 22 (3) Aktivno ljeto 22 (9) Aktivno ljeto 22 (11)

 

 

Print Friendly, PDF & Email