??????????????

20161221_110416

Na poticaj dječjeg vrtića “Zraka sunca” u gradu Križevcima već se osmu godinu za redom provodi projekt “Darujmo osmijeh gradu”, dio međunarodnog projekta “Living peace-Živimo mir” čiji je cilj širiti kulturu mira kroz konkretne akcije i razvijati dobru praksu odgoja za mir.

Za božićne blagdane ove su se godine uključile i druge obrazovne ustanove grada. Uz pokretače akcije dječji vrtić “Zraka sunca”,  ove su godine sudjelovali i učenici OŠ Vladimira Nazora, PŠ Većeslavec i PŠ Đurđic  te učenici OŠ Ljudevita Modeca. U akciju su se uključili i roditelji koji su zajedno sa svojom djecom izrađivali poklone.

Dana 21. prosinca djeca su donijela radost, ljubav, osmijehe… slučajnim prolaznicima razveselivši ih malim poklonima s porukama mira. Ozarila su se lica 700 njihovih sugrađana kad su iz dječje ruke dobili mali poklon i široki osmijeh. Djeca su osjetila radost darivanja i naučila da je blaženije davati nego primati. Svaki osmijeh koji su dobili od slučajnih prolaznika ih je obogatio, ispunio mirom i zadovoljstvom.

Na prijemu kod dogradonačelnika Tomislava Katanovića u Maloj vijećnici predstavljen je projekt. Djeca su iznijela svoja razmišljanja o miru i zapjevala pjesmu “Radujte se narodi”.

Posebno emotivan trenutak bio je kad su se minutom šutnje za mir prisjetili stradalih u Berlinu.

 

Print Friendly, PDF & Email