GREST-2014_2648Kao i prethodne tri godine, udruga Dijete zove dijete iz Brescie i Pokret fokolara u suradnji s križevačkim osnovnim školama provodi projekt Dječje aktivno ljeto, koje se ove godine održava od 25. do 29. kolovoza.

Animatori iz Brescie i Križevaca uz pomoć nastavnika i stručnih suradnika iz osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i Ljudevita Modeca organiziraju različite zanimljive igre i edukativno-zabavne radionice za djecu u dobi od 8 do 13 godina. Kako se projekt svake godine razvija i poboljšava organizacija, govori i činjenica da je prve godine održavanja projekta u igrama sudjelovalo 32 djece, a ove godine se očekuje čak njih 60. Nerijetko se događa da djeca dovedu i svoje prijatelje ili rođake, čime se povećava ne samo njihov broj, nego i radost  igre koju međusobno dijele. Sudjelovanje animatora je potpuno dobrovoljno, a za vrijeme koje ulože kako bi ovoj djeci uljepšali ljeto, dobiju bogato iskustvo te dječju zahvalnost i prijateljstvo.

Budući da su neki od animatora polaznici humanističkih i društvenih studija, ovo iskustvo za njih ima i profesionalnu vrijednost jer im daje mogućnost da svoja znanja s fakulteta primijene i u realnim situacijama.

Većina djece se godinu za godinom ponovo vraća kako bi se sudjelovanjem u ovim zanimljivim igrama družila s prijateljima koje su upoznali prethodnih godina. Neka od njih i prerastu predviđenu dob za sudjelovanje u igrama, no ove godine smo i za njih uspjeli naći načina za sudjelovanje integrirajući ih u grupu animatora te ih pripremajući za samostalno vođenje dječjih aktivnosti.

Osim igara, djeci smo tijekom godina htjeli pružiti i malo zabavno-edukativnog programa pa smo tako u suradnji s nastavnicima iz osnovnih škola organizirali i radionice plesa, etno radionicu veza i plesa te dvije likovne radionice. Bitno je napomenuti da nastavnici također dobrovoljno daju svoje vrijeme i kreativne ideje kojima djeci pomažu aktivno iskoristiti preostale dane ljetnih praznika.

Dječje aktivno ljeto počinje u ponedjeljak 25. kolovoza u 9 sati na zelenim površinama Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima. Radionice će se održavati svaki dan od 14 do 16 sati u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci. Završna proslava bit će u petak 29. kolovoza u 18 sati u Centru Marijapoli Pokreta Fokolara na adresi Franje Račkoga 32.

POZIVNICU MOŽETE PREUZETI OVDJE

GREST2014-pozivnica-pdf-960

Print Friendly, PDF & Email