IMG_9286Dječje aktivno ljeto počelo je s puno radosti i entuzijazma. Sudjeluje sedamdeset djece iz grada Križevaca, sedam animatora iz Udruge Dijete zove dijete iz Brescie i jedanaest animatora iz Križevaca koji su po struci pedagozi, psiholozi ili su studenti iz ovih područja. Dvije naše animatorice su prošli tjedan bile na edukaciji u Bresci kako bi svoja znanja mogle prenijeti  i ostalim animatorima. Kroz ova tri dana su postali jedinstvena grupa u kojoj se uzajamno uči, evaluiraju i planiraju aktivnosti.
Na početku dana djeca bacaju matematičku kocku na kojoj su vrijednosti koje treba svakodnevno živjeti u igri i u radionicama, a sljedeći dan pričaju o proživljenom iskustvu.
Ovo Dječje aktivno ljeto ima obilježje interkulturalnosti, kulture mira i prihvaćanja. Ove godine su, uz već spomenute Hrvate i Talijane, prisutni i stručnjaci iz Slovenije i Australije pa se komunicira na četiri jezika.
Jučer su djeca postavila tablicu s imenom (Chamaecyparis pisifera “Boulevaro”) pored čempresa kojega su, još kao polaznici Dječjeg vrtića “Zraka sunca”, posadili prije 9 godina ispred Osnovne škole “Vladimir Nazor ” Križevci. Taj čin je simbol povezanosti dječjeg vrtića i škole.
Dječje aktivno ljeto završava s priredbom koja će se održati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u petak 29. kolovoza u 18 sati.

 

 

Print Friendly, PDF & Email