Izivota

 

Iskustva riječi Božje življene u svakodnevici

 

Prostor za druge

 

Kad sam imala 24 godine, udala sam se za Marcela. Povezivalo nas je duboko razumijevanje i plan o zasnivanju lijepe obitelji, na putu vjere. Nakon 15 godina Marcel me u jednoj nesreći ostavio. Šest sam godina provela zatvorena u svom vapaju, pitajući zašto. A onda sam prihvatila poziv na jedan skup. Zbunila sam se kad sam čula da je Bog Ljubav. Malo po malo nešto se u meni počelo mijenjati. Kada sam kasnije čula da je iz ljubavi prema nama Isus na križu pretrpio kušnju osjećaja napuštenosti od Oca, i moj je vapaj počeo pridobivati smisao. Moja se situacija nije promijenila, ostala sam udovica, ali u sebi sam opet počela ljubiti. Gledajući oko sebe, susrela sam puno osoba koje su također proživljavale veliku nutarnju prazninu. Što sam više prostora davala njima, to me više Bog ispunjao mirom.

A. I.

 

 

Novo razumijevanje

 

Zbog svojih principa ozbiljno sam se posvađao s jednim kolegom. On i ja zajedno smo osnovali poduzeće. Više mjeseci proteklo je u pregovorima s odvjetnicima i stručnjacima kako podijeliti tvrtku. Bilo je to pravo iscrpljivanje u snagama i u novcu. Izbjegavali smo se susresti.

Jednoga sam dana donio odluku: zamolit ću ga za oprost, iako sam znao ili pretpostavljao da imam pravo. Lijepo sam se odjenuo i krenuo prema njegovoj kući. U sebi sam bio podijeljen: radio sam nešto što nisam shvaćao, a ipak sam bio odlučan to učiniti. Kad me ugledao, kolega se u nevjerici skamenio, tim više kad sam ga zamolio za oprost. Dugo smo ostali u šutnji. Potom je on krenuo prema meni i u suzama me zagrlio. Ne govoreći više o prošlosti, ne padajući u zamku istraživanja što je bilo pravo a što krivo, među nama se stvorilo novo razumijevanje, puno poštovanja i pažnje.

M. S.

 

 

Neočekivani poklon

 

Rođaci koji su se bili udaljili od nas zbog nasljedstva prihvatili su poziv da nam jednom dođu u posjet. No kada su nam javili kada namjeravaju doći, taj nam dan nije najbolje odgovarao. Bili smo u materijalnim poteškoćama, a nedostajalo mi je i vremena da dobro pripremim kuću, kako sam htjela. Potom sam pomislila kako je naše pomirenje najveći dar i čitava je obitelj odlučila da učinimo sve kako bismo njihov boravak učinili što ugodnijim. Željeli smo im i nešto pokloniti, ali u nedostatku sredstava najmlađi je sin pripremio crtež, a najstarija kći pjesmu za dobrodošlicu. Dan prije njihova dolaska u poduzeću gdje radi moj muž zaposlenici su dobili bonus poklon. Kad smo otvorili omot, u njemu su bila dva ručna sata: jedan ženski i jedan muški. Bio je to neočekivani poklon za naše rođake.

R. H.

 

 

Print Friendly, PDF & Email