Papa Franjo 10

 

U prigodi 10. obljetnice pontifikata pape Franje, predsjednica Fokolara Margaret Karram uputila je Papi poruku u ime cijelog Pokreta, koju objavljujemo u nastavku

 

Svetosti, predragi papa Franjo!

 

Pridružujem se molitvama koje se uzdižu s raznih strana svijeta u zahvalu Bogu za ovih deset godina u kojima ste prigrlili Crkvu i čovječanstvo, postavši nositelj Kristove ljubavi.

 

Hvala, Sveti Oče, za ovo vrijeme svjetla, hrabrosti, nepokolebljive vjere i slušanja Duha Svetoga. Njime nadahnuti neprestano nas pozivate da „izađemo“ iz svojih domova i zajednica kako bismo hodali ulicama svijeta i dijelili radosti i boli sa ženama i muževima našega vremena.

 

Još u srcu osjećam radost i zahvalnost za naš posljednji susret 24. veljače, kada ste nas primili u audijenciju zajedno s nekoliko moderatora crkvenih pokreta i novih zajednica. Još jednom smo se uvjerili u vašu dalekovidnu mudrost i vaš evanđeoski realizam i moram vam reći da me vaše riječi svakodnevno vode i ohrabruju u služenju Crkvi i ljudskom bratstvu.

 

Teme o kojima smo raspravljali s Vašom Svetošću bit će predmetom promišljanja i razmjene, posebice vaša preporuka da budemo dosljedni svjedoci, poslušni novostima Duha kako bi došla do izražaja marijanska dimenzija Crkve i bogatstvo žene u crkvenom životu, također kroz doprinos života raznih Pokreta.

 

S Vama smo na svakom dijelu svijeta gdje se nalazimo, gradeći Crkvu, dajući svoj život kako bi se mir vratio tamo gdje ga nema i kao plodove donio pravdu i pomirenje među narodima.

 

Uz našu svakodnevnu molitvu, u svoje i u ime svih pripadnika Pokreta fokolara, upućujem vam najtoplije želje za sve što vam je na srcu i za vaše zdravlje.

 

Neka Vas prati Blažena Djevica Marija i njezina majčinska utjeha.

 

S odanom ljubavlju,

 

Margaret Karram

Print Friendly, PDF & Email