Emmaus-e-Carismatici

 

U subotu, 3. lipnja, u privatnoj audijenciji pape Franje s odgovornima za karizmatske zajednice, bila je nazočna i Maria Voce, predsjednica Pokreta fokolara. Molitveno bdijenje održano je u večernjim satima, u Circusu Maximus, u Rimu.

 

Zahvala pape Franje, mišljenje i želja: „Hvala vam za sve što činite, za vaše zauzimanje za jedinstvo kršćana, svi zajedno kao što Gospodin želi. Hodajmo zajedno, pomažimo siromašnima zajedno, činimo djela milosrđa zajedno, odgajajmo zajedno: svi zajedno. ”
Nadalje: „Neka teolozi daju svoj doprinos i pomognu nam. Ali mi uvijek hodajmo , ne zaustavljajmo se nikada, nemojmo se zaustaviti:uvijek zajedno. To je ono što želim i hvala vam, jer znam da sve to činite. “

  Zajedno s uglednicima Evangeličke crkve i Maria Voce je sudjelovala na audijenciji, nakon koje se ovako izrazila: „Bio je to vrlo kratak,  ali osoban susret s Papom. Papa je svakog osobno pozdravio, želio je da stanemo u krug konzistorijske dvorane kako bi nas mogao osobno pozdraviti.
Nakon toga se zadržao samo nekoliko minuta. Izrazio nam je svoju zahvalnost za ovaj posjet koji je doživio kao znak poštovanja i ljubavi spram njegove osobe, bio je vrlo zadovoljan. Naglasio je da u srcu nadasve osjeća želju da zajedno idemo naprijed. Rekao je da je obilježje ovoga ekumenizma zajednički hod i zahvalio sudionicima jer – kako je rekao – znam da tako činite. Moramo nastaviti hodati zajedno. Teolozi će nam pomoći razumjeti razlike i pronaći način da ih prevladamo, ali važno je da hodamo zajedno. Božja volja je da smo svi jedno. To je njegova poruka. Bio je vrlo opušten, sretan zbog susreta. “
Papa Franjo je sljedeći susret zakazao za popodne u Circusu Maximus, u Rimu. Održano je na tom mjestu duhovsko bdijenje za Zlatni jubilej Katoličke karizmatske obnove, u organizaciji International Catholic Charismatic Renewal Services i Catholic .  

 

Ovdje možete pogledati VIDEO

 

Print Friendly, PDF & Email