Kako se rodio Isus

P1410920

 

U ponedjeljak 26. prosinca u konkatedralnoj župi sv. Petra u Splitu prigodni božićni program priredili su suradnici, volonteri, djeca i roditelji udruge “Zajedno” uz svesrdnu podršku i suradnju župnika vlč. Radojka Vidovića i nekoliko župljana.

 

P1410924Nakon svete mise, u župskoj dvorani okupilo se više od 300 osoba, među kojima je bilo mnogo djece svih uzrasta. Božićne pjesme izvodio je ansambl “Unica harmonia” čiji su se članovi odjenuli u kostime pastira. Time su se odlično uklopili u sveukupnu scenografiju, među djecu odjevenu u anđele, pastire, kraljeve. Uskoro su stigli i Josip i Marija s malim Isusom, njihovim pravim djetetom.

 

Znatiželjna lica djece, malih glumaca, željno su iščekivala prvo prikazivanje filma pod naslovom “Kako se rodio Isus” u kojemu su glumili upravo oni. P1410940Nakon pravog desetminutnog igranog filma, sa zapletom i sretnim raspletom, slijedila je božićna meditacija uz glazbu i fotografije, a potom žive jaslice. Sve je to stvorilo ono magično božićno ozračje zbog kojega se nitko nije htio udaljiti od svete obitelji i anđela koji su je okruživali. A mali Isus iz naručja majke mirno je promatrao sve te malene i velike, ne dajući se smesti škljocanjem foto aparata i bljeskanjem bliceva. Sve dok poziva na domjenak na koji su se svi radosno odazvali.

sv obitelj

 

 

Film Kako se rodio Isus možete pogledati OVDJE.

 

 

Print Friendly, PDF & Email