EdU - partecipanti Madrid 2016Dječji vrtić Zraka sunca iz Križevaca predstavio je Hrvatsku na međunarodnom interdisciplinarnom simpoziju u Madridu

 

Od 22. do 24. travnja pedagoginja Anna Lisa Gasparini i odgojiteljica mentorica Ružica Bjeličić sudjelovale su na međunarodnom i interdisciplinarnom simpoziju “Obrazovanje, uključivanje i solidarnost: područja, prakse i perspektive” na Sveučilištu Complutense u Madridu i na seminaru u Centru Mariapoli Luminosa, Las Matas.

Na ovom događaju sudjelovalo je oko 100 stručnjaka iz različitih zemalja, a otvorili su ga Alejandro Tiana, rektor Nacionalnog sveučilišta obrazovanja na daljinu, Araceli Del Pozo, prodekanica Sveučilišta Complutense, Monica Fontana Abad iz GIAFE (Grupa za istraživanje i antropologiju i filozofiju obrazovanja) i Teresa Boi, predsjednica EDU-a (Education for unity).

 

Simpozij je bio artikuliran oko tri okrugla stola:

  • obrazovna inkluzija za bratsko društvo: jednaki u različitosti
  • inkluzivne prakse, politika razlike
  • područja uključivanja, prostor za bratstvo

Simpoziju su svojim izlaganjima doprinijeli brojni stručnjaci iz različitih zemalja svijeta.

Cilj je bio da se bave temom inkluzije iz perspektive bratstva, s relacijskim i zajedničkim pristupom, stvarajući prostor za sastanke i interdisciplinarni dijalog.

EdU-Zraka Sunca-Madrid 2016“Počašćene smo što smo imali priliku predstaviti pedagoškoj, odgojno-obrazovnoj i široj stručnoj javnosti važan istraživački rad, knjigu Pedagogija zajedništva i Agazzi metoda te iznijeti rezultate stručnog usavršavanja koje je obuhvatilo 39 odgajatelja i nastavnika iz 4 zemlje”, rekle su sudionice iz Hrvatske.

Na seminaru 23. travnja izložile su istraživanje u okviru obrazovnog uključivanja s Dječjim vrtićem “Zraka sunca” pod nazivom “Zajednica koja obrazuje i uključuje”.

Slijedili su referati iz Argentine, Republike Burundi, Koreje, Italije, Meksika, Pakistana, Slovenije, Španjolske i SAD-a.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email