Novi svijet 0117

 

Iz uvodne riječi čitateljima

 

Postoje događaji u kojima kao da se spoji sva prošlost, sadašnjost, pa i budućnost jednoga života, neke ideje ili ostvarenja. Nedavno su to doživjeli sudionici susreta o Ekonomiji zajedništva u Castel Gandolfu, kada ih je u audijenciju primio papa Franjo. Svoju snažnu i bogatu poruku Papa je završio ohrabrenjem i željom da i dalje budu “sjeme, sol i kvasac drugačije ekonomije, ekonomije Kraljevstva, gdje bogati znaju podijeliti svoje bogatstvo, a siromasi se zovu blaženima”. Ne možemo zamisliti snažniji impuls projektu koji je Chiara Lubich prije 25 godina započela u Brazilu.

Priprava mladih na ljetni kamp u srpnju 2017. u gradiću Faro započela je krajem prosinca, kada ih se okupilo oko 250 iz različitih europskih zemalja. Snažno jedinstvo koje su izgradili promijenilo je njihov život. Doživjeli su da je s idealom jedinstva moguće svakodnevno živjeti u punini radosti koju nam je Isus obećao.

 

Novi svijet 01172 Novi svijet 01173

 

Ukoliko želite dostavu mjesečnika Novi svijet na vašu adresu, molimo da nas kontaktirate na adresu Novi svijet, F. Račkoga 30, 48260 Križevci ili putem web obrasca OVDJE
Print Friendly