U Franjevačkoj prostoriji Emaus u Varaždinu 4. listopada bilo je vrlo živo, a nadasve blagoslovljeno i milosno.

Zajednica VZ a

Okupila se zajednica Pokreta fokolara iz Varaždina kojoj pripada i okolica (Kneginec, Kućani, Čakovec i Prelog). Na susret nam je došla i draga naša fokolarina Janua koja nas je kratko izvijestila gdje je bila 27 godina otkako ju nismo susretali u Varaždinu.Janua

Zajednica VZDošle su osobe koje već godinama nisu bile na susretu, što nas je posebno obradovalo kao i lijepa skupina novih osoba koje je pozvao fra Vjekoslav.

Vidjela sam ozarene oči novih koji ništa nisu propuštali.

Bili smo jedno i osjećalo se posebno ozračje. Ostvarila se lozinka koju smo toga dana nastojali živjeti: “Biti ujedinjeni”.

Stefica MajaNa brojna pitanja novih, uglavnom mladih osoba, koje su željele znati sve o Pokretu i Chiari Lubich, spontano smo i u jedinstvu pokušali reći što nam znači Chiara i njezin ideal. Nadopunjavali smo se svojim iskustvima. Nakon prezentacije Riječi za život pokušali smo govoriti što za nas znači živjeti Riječ, nadasve kad smo u jedinstvu.

Na poseban način pokušali smo razumjeti kako ostvariti preporuke pape Franje o izlazećoj Crkvi, koje se podudaraju sa smjernicama Generalne skupštine Pokreta fokolara da kao Djelo trebamo izaći i više se otvoriti izazovima svijeta što nas okružuje.

Maja EZO školi Ekonomije zajedništva u Pragu izvijestila nas je Maja Marčetić koja je i sama na njoj sudjelovala. U svom je izlaganju također pojasnila značajke Ekonomije zajedništva i povijest njezina nastanka.

Nakon susreta imali smo vremena u slobodnim razgovorima produbiti neke misli za koje su se zanimali novi, te se počastiti kolačima.

Vrhunac našeg susreta bila je svečana sv. Misa .

Djeca VZ

Paralelno se odvijao susret i druženje s djecom. Ovaj su put dečki dominirali.

 

Tonka Bobek

 

Print Friendly, PDF & Email