Loppiano

 

Radost pripadnika Pokreta fokolara kroz riječi predsjednice Marije Voce

 

Stiže kao iznenađenje vijest o posjetu pape Franje Loppianu, gradiću svjedočanstva Pokreta fokolara, predviđenom za 10. svibnja 2018. Primit će ga Maria Voce zajedno s mjesnim biskupom Fiesola mons. Mariom Meinijem.

 

“Vijest je u meni pobudila iznenađenje i duboku radost”, rekla je Maria Voce i nastavila: “Velika je čast za Pokret fokolara primiti Papu među nas, u jednom našem gradiću. No to je nadasve poticaj da pojačamo zauzetost u življenju ljubavi i jedinstva ukorijenjeni u evanđelje. Želimo da upravo taj dah življenog evanđelja papa Franjo nađe kada dođe u Loppiano. Sada kada se vijest počne širiti po zajednicama Pokreta, ta radost i to zalaganje dijelit će cijeli svijet.”

 

Loppiano je prvi od gradića Pokreta fokolara, nastao 1964. godine na toskankim brežuljcima blizu Firence. Trenutno broji 850 stanovnika: muškaraca i žena, obitelji, mladih i djece, svećenika i redovnika, iz 65 zemalja s 5 kontinenata. Više od polovice stanovnika nastanjena je stalno, dok ostali sudjeluju u jednoj od 12 međunarodnih škola u kojima je predviđen boravak od 6 do 18 mjeseci. Međunarodna i međukulturalna sastavnica gradića Loppiana i zakon uzajamne ljubavi koji su prihvatili svi stanovnici čini ga radionicom suživota među osobama različitih dobi, društvenih slojeva, tradicija, kultura i vjera.

Vijest o posjetu pape Franje Loppianu do kojega nas dijeli točno 100 dana Maria Voce je javila zajednicama Pokreta fokolara u čitavom svijetu:
Maria Voce zajednicama Pokreta fokolara

 

 

Print Friendly, PDF & Email