Maria Voce papa Franjo

 

Predsjednica Pokreta fokolara Maria Voce uputila je papi Franji 30. kolovoza pismo u kojemu izražava podršku i obećava molitve nakon teških napada na njega posljednjih tjedana. U njemu ističe: “Računajte doista, Sveti oče, na naše puno jedinstvo i na žarku molitvu u podvalama koje su usmjerene na diskreditiranje Vaše osobe i na djelovanje u cilju obnove Crkve”.

 

Maria Voce očitovala je Svetome ocu svoju zahvalnost za nedavni svjetski susret obitelji u Irskoj. Na njemu je među ostalim došao do izražaja izvanredan odnos između Pape i svih sudionika. Predsjednica također izražava zahvalnost, u svoje i u ime čitavoga Pokreta, za iskrenu i opetovanu molbu za oprost što ju je uputio žrtvama zlostavljanja i njihovim obiteljima, te puno prianjanje uz njegovu poruku ljubavi.

 

U pismu nastavlja: “U svakoj rani Crkve i čovječanstva prepoznajemo Isusa raspetoga i napuštenoga i zajedno s Vama gledamo u Mariju kako bismo odvažno živjeli po njezinu primjeru kao autentični učenici”.

 

Na kraju Maria Voce zahvaljuje za nedavno Pismo narodu Božjemu. Osim što izražava brižnost i ljubav Svetoga oca za čovječanstvo, u njemu i pokazuje “kako podijeliti krik što se uzdiže k nebu, vapaj ljudi koji su trpjeli i trpe te kako se zauzeti da se takva zla ne ponove. Učinit ćemo svojima Vaše brige i Vaše riječi.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email