Petrinja potres

 

Ovih je dana Udruga za Ekonomiju zajedništva (UEZ) pokrenula novu veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Pomoć za malu Mariju i obitelj – obnova Banovine dječjim osmijehom“

 

Akcijom se želi pomoći sedmeročlanoj obitelji Blagojević iz Petrinje kojoj je potrebno osigurati dom, jer su se našli u izuzetno teškoj životnoj situaciji. Članovi udruge pišu da zajedništvom i brigom za najranjivije u našoj zajednici, a to su djeca, žele posijati sjeme sreće koje će Banovinu učiniti snažnom i poželjnim mjestom za sretno odrastanje.

 

Humanitarna akcija traje do 17.12.2022. te je u evidenciji humanitarnih akcija upisana pod evidencijskom oznakom: KZ.HA/SPSOS-22.2

 

IBAN: HR0223600001503132413 RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE – POMOĆ ZA MALU MARIJU I OBITELJ OBNOVA BANOVINE, SWIFT: ZABAHR2X

 

 

Hum akcijaMarija, Matej, Roko, Patricija i Sebastijan s roditeljima Antonetom i Ivanom trenutno žive u kontejneru u Strašniku, kod članova Antonetine obitelji koji su im dopustili korištenje njihovog kontejnera, a oni su u kući s crvenom naljepnicom na svoj osobni rizik. Ova obitelj ima i nesretnu okolnost da su bili podstanari prije potresa te nemaju pravo na obnovu. Iz nekretnine u kojoj su živjeli morali su iseliti, a vlasnik je nekretninu prodao. U nizu nesretnik okolnosti dogodila se i nesreća ocu Ivanu kojem je oštećeno oko, a dječak Sebastijan ima i težih srčanih problema.

 

Nakon potresa na Banovini, UEZ je prisutna na području koje je pogođeno potresom kroz  razne humanitarne akcije. Ove su godine uspješno završili i izgradnju kuće za obitelj Zvonka Medvedeca iz Majskih Poljana. U radovima su angažirali lokalne obitelji i tvrtke.

 

Iako i sami u teškoj životnoj situaciji, suprug i otac Ivan Blagojević volontirao je na gradnji kuće koju je vodila UEZ u Majskim Poljanama, što pokazuje koliko topline i ljubavi ova obitelj iskazuje svojim bližnjima u zajednici u kojoj žive, usprkos vlastitim teškim brigama.

 

Njegovanje sreće kod djece, sigurnost i podrška, zalog je za budućnost svih nas!

 

Pomozimo maloj Mariji i njezinoj obitelji i darujemo im topli dom!

 

Više informacija

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email