Pope-Francis-LampedusaZahvalnost i prianjanje Pokreta fokolara uz poziv pape Franje

 

Drmaju savjesti riječi pape Franje iz njegova nagovora uz molitvu Anđeo Gospodnji 6. rujna: “Uoči Jubileja milosrđa upućujem poziv župama, redovničkim zajednicama, samostanima i svetištima diljem Europe da izraze konkretnost evanđelja i prime jednu obitelj izbjeglica. Bit će to konkretna gesta u pripremi za Svetu godinu milosrđa.”

U ime Pokreta fokolara Maria Voce izrazila je zahvalnost na odvažnom i konkretnom pozivu Svetoga oca te istaknula odlučnost da ćemo učiniti što on traži otvarajući još više naše kuće i prihvatilišta.

 

MigrantsBBVeć su mnoge osobne i grupne inicijative pokrenute u raznim zemljama sjeverne Afrike, Bliskog istoka, Europe, Jugoistočne Azije, Sjeverne i Južne Amerike: podrška tisućama ljudi iz Mianmara smještenim u izbjegličkim kampovima u sjevernom Tajlandu, Bed&Breakfast otvoren migrantima u pokrajini Firenca u Italiji, prihvat izbjeglica u Szegedu i drugim gradovima Mađarske i Austrije, prihvat izbjegličkih obitelji u Lionu (Francuska), pisma predsjedniku Urugvaja kako bi potaknuo prihvat izbjeglica. To su samo neki od tisuća primjera sabranih u platformi United World Project. No to nije dovoljno.

Potrebno je učiniti više kako bi se pokrenuli politički vrhovi, krugovi trgovine oružjem i kreatori strateških odluka. Moguće je i krenuti od baze mobiliziranjem civilnog društva. Predsjednica Pokreta fokolara uz to je pozvala članove Pokreta da se zajedno s drugima zauzmu i bolje povežu u promoviranje akcija usmjerenih raskrinkavanju uzroka rata i tragedija koje muče mnoge dijelove planeta s ciljem da se otklone, ulažući u to naše snage, sredstva i spremnost.

 

Print Friendly, PDF & Email