Chiara Piazza capucini

 

U sklopu proslave stote obljetnice rođenja Chiare Lubich u subotu, 25. siječnja 2020., u Centru Marijapoli u Cadinama – Trento (Italija) održat će se skup pod naslovom “Trento susreće Chiaru”. Tom će događanju nazočiti i predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella, a primit će ga predsjednica Fokolara Maria Voce, nadbiskup Trenta mons. Lauro Tisi, predsjednik autonomne pokrajine Trento Maurizio Fugatti i gradonačelnik Trenta Alessandro Andreatta.

 

Cijeli program će se uživo prenositi od 15.55 sati na mrežnim stranicama www.centenariolubichtrento.it i www.focolare.org

 

Tijekom susreta, uz izlaganja uglednika među kojima i predsjednice Pokreta fokolara Marije Voce, predstavit će se najznačajnije osobine Chiarina lika i ponudit će se nekoliko svjedočanstava ljudi iz cijeloga svijeta koji su bili i jesu nadahnuti Chiarom i njezinom karizmom u svome osobnom i društvenom djelovanju: poduzetnici Lawrence Chong iz Singapura i Stanislaw Lencz iz Slovačke; Amy Uelman, pravnica i sveučilišna profesorica iz Sjedinjenih Američkih Država; João Braz de Aviz, kardinal iz Brazila; Arthur Ngoy i Florance Mwanabute, liječnici iz Demokratske Republike Kongo; Alberto Pacher, bivši gradonačelnik Trenta i drugi.

 

Skup će započeti u 15.55, a završit će oko 17.30 sati.

 

Ulazak u dvoranu Marilen Centra Marijapoli, gdje će se skup održavati, iz sigurnosnih razloga bit će moguć samo pozvanima.

 

Događaj će biti moguće pratiti i putem video veze u dvorani Athenagoras, također u Centru Marijapoli, te u dvorani Depero u zgradi Pokrajine na Danteovu trgu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email