RunForUnityKnin2012Želimo Vas upoznati s trećom svjetskom sportskom utrkom Run4unity koja će se održati 12. svibnja 2012. godine. U 24 sata djeca cijeloga svijeta povezat će se na način da će svakoga sata virtualno predavati štafetu mira državama i gradovima sljedeće vremenske zone i tako u jednom danu optrčati svijet.
Pripreme:http://www.youtube.com/watch?v=A1b5Stznlv8&feature=player_embedded

Istoga dana u dvorani europskog parlamenta u Bruxellesu kršćanski pokreti i zajednice predstavit će političarima i društvenim uglednicima svoje aktivnosti na brojnim područjima djelovanja (politika, socijalni rad, mladi, obitelj, ekumenski i međuvjerski dijalog, zalaganje za mir) pod nazivom “Zajedno za Europu”. Njima žele pokazati svoje zalaganje i posvjedočiti prisutnost ujedinjujuće sile u europskom društvenom tkivu.

Run4unity 2012.

SPLIT – na Rivi u 11 sati U svjetsku utrku Run4unity 2012. uključit će se djeca iz osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije. Predviđeno je više odgojnih, ekoloških i sportskih inicijativa, a nastojat ćemo ih nastaviti i nakon ove svjetske manifestacije. Djeca uče graditi mir najprije u sebi, potom ga graditi i čuvati gdje god bili: u kući, u školi, čineći dobro, opraštajući, noseći nadu. Tako osobno i zajedno doprinose stvaranju pravednijeg svijeta i sveopćeg bratstva.
Utrku Run4unity osmislila su djeca Pokreta fokolara, a u Splitu će je organizirati s odraslim članovima okupljenima u udruzi Zajedno, u suradnji s Maraton klubom “Marjan” i Odredom izviđača pomoraca “Posejdon” u subotu 12. svibnja u 11 sati na splitskoj Rivi.
Kontakt: Irena Konda 098 398 140

ZAGREB n
a Jarunu – u blizini Osjetilnog parka 12. svibnja od 14.30 do 17.30 Sudjeluju djeca, mladi i obitelji iz Zagreba i Slavonskog Broda
Pozvani su SVI
Oprema: puno dobre volje, tenisice … i nešto za okrepu …
Kontakt: 099 213 84 66

ŠKROPETI (BLIZU PAZINA) – Speleološki izlet 12. svibnja u 14.30
Pozvani : SVI
Oprema:   puno dobre volje, tenisice … i nešto za okrepu …
Odabrani matematički znak: 
znak puta ili množenje!
Recimo “da” stvaranju i svemu stvorenome na Zemlji
Širimo ekološku svijest, radimo na eko projektima kako bi ovaj naš planet što ljepši predali budućim generacijama.

KRIŽEVCI 19. svibnja od 16 do 18.30 sati – Mjesto: Ratarska šuma
Na programu je trčanje, hodanje, biciklijada
Pozvani: SVI

O svjetskoj utrci djece Run4unity
Nakon prve svjetske utrke Run4unity 2005. godine, u drugoj utrci 2008. godine sudjelovalo je više od 100.000 djece iz 89 zemalja. Djeca različitih naroda, kultura i vjera zajedno su trčala znakovitim mjestima svijeta, a s istim ciljem: svjedočiti svoje zalaganje u izgradnji jedinstva i mira, kako bi toga dana nad svijetom na simboličan način zasjala duga mira. Počela su djeca s otoka Fidži na Pacifičkom oceanu u 16,00 sati po lokalnom vremenu. U 17,00 sati na virtualan način preko interneta, povezali su se sa sljedećom vremenskom zonom. Tako su tijekom 24 sata utrkom dostigli gradove na svim geografskim širinama, a sudjelovale su i poznate osobe iz svijeta sporta i kulture, kao i političke i vjerske ličnosti. Središnji skup bio je u Rimu, na trgu Navona, gdje su bila zastupljena djeca sa svih kontinenata, a internetskom i satelitskom vezom bilo je omogućeno praćenje svih etapa utrke. U inicijativu su se uključila i djeca iz hrvatskih gradova: Zagreba, Splita, Šibenika, Murtera, Zadra, Knina i Križevaca.
U sklopu utrke bio je predstavljen projekt “Obojimo grad ljubavlju”. Pokrenula su ga djeca i mladi, želeći “ljubavlju obojiti sive četvrti svoga grada”, darujući radost i prijateljstvo ljudima u staračkim domovima, u domovima za nezbrinutu djecu, uređujući zapuštene gradske parkove i druga mjesta. Djeca i mladi u dogovoru s mjesnim institucijama povezani su na svjetskoj razini preko mrežne stranice (www.teens4unity.net) na kojoj su objavljene stotine inicijativa i bodovni poredak gradova.Na rimskom trgu Navona proglašeno je sedam najuspješnijih zemalja sudionica projekta, među kojima je i Hrvatska, izabrana za uspješno zalaganje na području sportskih i ekoloških aktivnosti.

Više na stranici: http://www.run4unity.net

Print Friendly, PDF & Email