Dana 9. srpnja 1990. Chiara Luce piše Chiari Lubich:

  “Kao prvo, da te izvijestim o mojem zdravstvenom stanju. Prekinula sam ciklus kemoterapije jer se pokazala beskorisnom. Nije bilo rezultata, nikakvog poboljšanja. Tako se medicina predala! Samo Bog može nešto učiniti. Prekidom terapije pojačali su se bolovi u kralježnici uzrokovani dvjema operacijama i nepokretnošću, pa se više gotovo ne mogu okrenuti na bok.

 

Večeras je moje srce puno radosti, a znaš li zašto? Posjetila me mama Carla Grisolia iz Genove (gen koji je umro nešto prije). Bio je to trenutak snažnog Isusa među nama. Zbog velikog uzbuđenja gotovo da nisam uspjela govoriti. Clara mi je donijela Karlove fotografije, pa sam mogla izabrati jednu i sada je ovdje, preda mnom. Za vrijeme susreta s njegovom majkom, Karlo je bio s nama. Znaš da je njegova prisutnost bila tako jaka da sam se u jednom trenutku zatekla kako gledam na stolicu je li on doista tu. Da, bio je!

O mamice, hoću li i ja uspjeti biti vjerna Isusu Napuštenom i živjeti za susret s Njim, poput Carla? Osjećam se tako malenom, a put koji trebam preći tako je strm. Često osjećam da me bol svladava. No, to mi Zaručnik dolazi u posjet, zar ne? Da, i ja s tobom ponavljam: “Ako to želiš ti, Isuse, želim i ja.” Još sam ti nešto htjela reći: ovdje svi mole za čudo (ti znaš koliko ga ja želim), no ja ne uspijevam to moliti. Možda mi je teško tražiti čudo, jer osjećam da to nije Njegova volja. Je li tako? Što misliš?”

 Evo odgovora kojeg je nakon tjedan dana primila od Chiare Lubich: “Hvala ti na pismu u kojem me izvještavaš o svojem stanju i o posjetu Karlove mame. Isus među vama kojeg si s njom izgradila bio je toliko snažan da si doživjela Karlovu prisutnost. Baš se radujem. Hvala i za tvoju fotografiju. Tvoje tako svijetlo lice izražava tvoju ljubav prema Isusu. Nemoj se bojati, Chiara! Iz trenutka u trenutak izgovaraj mu svoj ‘da’. On će ti dati snage, budi u to sigurna! I ja za to molim i uvijek sam uz tebe. Bog te ljubi neizmjerno i želi prodrijeti u dubinu tvoje duše kako bi mogla iskusiti kapljice Raja.“

Objavljeno u „Ja imam sve“, 18 godina Chiare Luce, Michele Zanzucchi, Novi svijet, 2004. str.43-44

Print Friendly, PDF & Email