FAro 2017

Raste zanimanje mladih i djece za

 

Međunarodni kamp ČOVJEK-SVIJET 2017.

od 16. do 23. srpnja u Križevcima

 

Želiš li doživjeti da je svaka kultura dar za svijet? Jesi li spreman zasukati rukave za ljude u potrebi? Kreni s nama na međunarodni kamp Čovjek-svijet!

Tim se riječima djeca Pokreta fokolara obraćaju svojim vršnjacima nudeći im mogućnost sudjelovanja na međunarodnoj radionici u kojoj se formiraju za kulturu bratstva u svjetskoj dimenziji; uče se približavati i upoznavati druge i drugačije te voljeti i poštivati domovinu drugoga kao svoju.

Međunarodni kamp održava se u dvije faze. Prvoga tjedna djeca iz različitih zemalja rade zajedno, stvarajući prostor kulture uzajamnosti. Nadilazeći moguće kulturne i povijesne sukobe, pa i one velike, otkrivaju zajedničku želju za stvaranjem mreže bratstva. To ih iskustvo preobražava u građane svijeta.

U prvom tjednu ove će se godine kamp održati na čak tri lokacije, među kojima jedan u Hrvatskoj, i to u gradiću Faro koji je nedavno obilježio 25 godina svojega postojanja. Na gradskom trgu u Križevcima 20. srpnja održat će se sajam raznih naroda. Posjetitelji će moći  degustirati tipična jela što su ih djeca pripravila, predstavit će se razne nošnje te plesovi i igre pojedinih naroda.

Dva dana kasnije djeca priređuju koncert, također na gradskom trgu. Svojim će crtežima u središtu grada ostaviti vidljivi znak i trajni podsjetnik na izgrađeno jedinstvo.

U Križevcima će od 16. do 23.  srpnja boraviti ukupno oko 300 djece u dobi od 14 do 17  godina. Uz domaćine iz Hrvatske sudjelovat će djeca iz sljedećih zemalja: Portugal, Španjolska, Njemačka, Švicarska, Italija, Slovenija, Mađarska, Albanija, Rusija, Kolumbija, Venezuela, Kanada, SAD, Jordan, Libanon i Izrael.

Nakon tjedan dana u manjim će se skupinama preseliti u tridesetak europskih gradova, gdje će nastaviti svoje aktivnosti na lokalnoj razini, a priključit će im se djeca iz tih sredina. U Hrvatskoj će se održati dva lokalna kampa, i to u Šibeniku i u Slavoniji.

Još nas manje od 2 tjedna dijeli od Kampa Čovjek-svijet! Uskoro započinje odbrojavanje.

 

 

Print Friendly, PDF & Email