U nastavku prenosimo kratka iskustva življenog Evanđelja iz raznih dijelova svijeta koja nas podsjećaju na Riječ Života za studeni.

Ključne riječi : dobrostivost , milosrđe i oprost.

Zajedno je moguće
Neki su od mojih srednjoškolskih prijatelja došli iz prigradskih naselja, neki s ruba društva i proživjeli su već i vrlo gorka iskustva. Tijekom prve godine bilo mi je teško, osjećao sam se usamljeno. A onda sam se sprijateljio s mladićem koji je, kao i ja, htio živjeti kao kršćanin, te smo se dogovorili da se usmjerimo osobito prema najsiromašnijim kolegama ili onima koji imaju ozbiljne probleme. Pored naše škole nalazila se zajednica osoba s invaliditetom. Poželjeli smo im pomoći kako bi se osjećali manje osamljeni i jadni. U tu smo inicijativu uključili i neke od naših prijatelja. Posljednje dvije godine u srednjoj školi bile su ispunjene jako lijepim iskustvima za sve. ( G.Z. – Italija )

Najljepša slika
Profesionalni sam fotograf i uvijek sam sve promatrao očima tog zanimanja. Na ljude i na stvari sam gledao kao da mi pripadaju. Kakve veze ima Bog i ljubav s fotografijom? Ipak me posao nije u potpunosti ispunjavao. I upravo kada sam na jednom kongresu htio napraviti najbolju fotografiju u mom životu (jer mi fotografi uvijek tako mislimo), netko me potapšao po ramenu i pozvao imenom. Gotovo kao ultimatum: ili pritisnuti okidač na fotoaparatu ili odgovoriti onome koji me možda upravo u tom trenutku treba? Na trenutak sam neodlučan, ali ostavljam objektiv. Preplavila me neizmjerna radost. (M. T. – Argentina )

Dvije vrećice
Na putu smo sreli očajnu djevojku: majka je otišla ostavljajući joj novac za samo tri dana. Sada je prošlo već više od tjedan dana, a još se nije vratila. Odlučile smo joj pomoći, dajući joj sve što smo imale sa sobom u tom trenutku. Iznenadila se i obradovala ovom gestom jer tako je mogla nahraniti svoja dva brata. Kad smo stigle kući, došle su u posjet sestre s dvije pune vrećice hrane za nas: mnogo više nego što smo dale. Vidjele smo ostvarene riječi iz Evanđelja : ” Dajte i dat će vam se . ” ( O. M. F. – Bolivija )

 

Print Friendly, PDF & Email