Mlada Chiara Luce Badano proglašena je blaženom 25. rujna 2010. Od tada se primjer njenog života proširio izvanrednom snagom, posebice među mladima. 

Prošle su tri godine od 25. rujna 2010. kada je Chiara Luce Badano proglašena blaženom u svetištu Božanske ljubavi u Rimu.
Čini se kao da je bilo jučer, jer su sjećanja na taj izvanredan događaj vrlo živa. Bilo je to ostvarenje pisma koje je Chiare Luce uputila svojim prijateljima: “U trenu sam izašla iz vašeg života. Oh, kako sam željela zaustaviti taj brzi vlak koji me sve više udaljavao! (…) Ali sada se osjećam zahvaćena u predivan naum koji mi se postupno razotkriva.”

Želimo podsjetiti na ostvarenje „predivnog nauma“ što ga je Chiara Luce utjelovila u svom životu s nekoliko riječi njezinih roditelja Marije Terese i Ruggera, preuzetih iz knjige Franza Coriasco „Na putu s Badanovima“.

 “Jeste li ikada pomislili, u posljednjim mjesecima njezinog života, da je među vama svetica?”

Maria Teresa: “Ne, nikada nismo pomislili na to, niti na tren. Živjeli smo u stalnoj “izvanrednoj normalnosti”, iako je Chiara već bila nepokretna i prikovana uz postelju. To je sigurno bila milost koju tada nismo imali vremena u potpunosti ni primijetiti, ali živjeli smo ju svaki dan. Milost se nastavljala i kasnije a nastavlja se danas. Ako smijem tako reći, Chiarina „specijalnost“ je u tome što se nije posvetila u velikim patnjama (iako ih je bilo), nego u radosnoj ljubavi prema Bogu”.

Ruggero: “Sjećajući se razdoblja Chiarine bolesti ne možemo a da svaki put ne ponovimo kako su te dvije godine u našem životu bile uistinu najviše blagoslovljene od Boga“.

(Preuzeto iz F. Coriasco, In viaggio con i Badano. Chiara Luce e la sua famiglia: i segreti di un segreto, Citta Nuova, Rim, 2011).

Print Friendly, PDF & Email