G4 za mir

 

KidsAction4Peace je inicijativa koju promiču najmlađi članovi Pokreta fokolara, GEN4 i GEn3. Oni pozivaju dječake i djevojčice da se uključe u izgradnju mira. To je jednostavan, ali konkretan pogled na one koji u ovom trenutku proživljavaju patnju i nepravdu rata. Za davanje doprinosa imamo vremena od 25. do 30. siječnja 2023.

 

 

Pozdrav svima!

 

Mi smo djeca i mladi i zalažemo se za izgradnju mira u školi, kod kuće, u sportu, nastojeći biti ljubazni i pomagati potrebitima.

 

Kako možemo pomoći našim prijateljima koji žive u ratnim područjima?

Tražimo od naših predsjednika vlada ili država da pomognu narodima u ratu i da grade mir!

 

Želiš li nam i ti pomoći?

 

1- Nacrtaj crtež ili napiši pjesmu ili pismo o miru.

2- Napiši na njega slogan #KidsAction4Peace (možeš zamoliti i odraslu osobu da fotografira tvoj uradak i stavi ga na društvene mreže pod tim sloganom).

3- Pošalji ga između 25. i 30. siječnja na poštansku adresu tvoga predsjednika vlade ili države. Možeš napraviti i korak više te ga poslati i drugim predsjednicima. Ovdje možeš pronaći popis po državama (30. siječnja je i školski dan nenasilja).

4- Zamoli još najmanje petero djece da učine isto i neka ova poruka kruži.

 

Saznali smo da će se 9. i 10. veljače mnogi od predsjednika sastati u Bruxellesu, pa se nadamo da će naša pisma i crteži doprijeti do njihovih srdaca.

 

Pozdrav!

 

Sofia (12), Agnese (10), Matteo (10), Costanza (10), Nicola (9), Mattia (8), Teresa (8), Cristina (7) i Anastasia (7) iz Italije; Leonor (11), Margarida (9), Leonor (9), Joao (8) i Leonor (8) iz Portugala; Thiméo (12), Mathilde (11), Adéline (8) i Aurélien (5) iz Belgije

 

 

Print Friendly, PDF & Email