banner-site-4-en

 

Povezivanje osoba, kultura i priča

 

Na pozadini jedne Europe koja se sve više dijeli, Pokret fokolara za ljeto 2019. priprema svoj prvi europski Marijapoli pod naslovom CILJAJMO VISOKO.

 

Počevši od 14. srpnja četiri će se tjedna izmjenjivati osobe iz cijele Europe u Tonadicu, na Dolomitima, gdje se prije 70 godina održao prvi Marijapoli.

DolomitiMarijapoli – Marijin grad susret je na kojemu osobe stanovnici toga privremenog grada nastoje izgraditi novi tip društva, temeljen na bratstvu i uzajamnom poštovanju. Taj originalan odmor otvoren je osobama svih vjera, društvenih slojeva i kultura.

 

„Naš je san prirediti događaj koji će istaknuti ljepotu europskog kontinenta u svoj njegovoj različitosti, gdje bogatstvo svake kulture može doći do izražaja na predivnoj pozadini koja je Europa“, pojašnjava Peter Forst iz Pokreta fokolara i dodaje: „Vjerujemo da dijeleći naše priče, naše kulture i naša iskustva, imajući prigodu međusobno se upoznati, možemo postaviti temelje ujedinjenije Europe.

 

Dolomiti 1Sudionici će boraviti u hotelima, u redovničkim zavodima, kućama i apartmanima smještenima u predivnoj alpskoj dolini Primiero.

Više informacija možete pročitati na letku. Prijave do 31. siječnja na mrežnim stranicama:
www.europeanmariapolis.org/

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email