Iz zivota a

 

Iskustva riječi Božje življene u svakodnevici

 

Kiša

 

Jedne večeri osjećala sam se veoma umornom. Htjela sam reći djeci da odu u svoju sobu i da sami mole jer sam odmah željela otići na počinak. No naš stariji sin John predložio mi je da izmolimo krunicu za kišu. Kiša dugo nije padala, pa su naši nasadi kukuruza i slatkog krumpira bili ugroženi. Tako smo zajedno molili. Na moje iznenađenje iste te noći počela je kiša i padala je sve do popodneva narednoga dana.

(B.M. – Uganda)

 

 

Suputnik

 

Proveo sam 19 mjeseci zatvoru, okrivljen da sam krivotvorio vina kojima sam trgovao. Tamo u ćeliji, uz pomoć jednoga svećenika i nekoliko osoba koje su dolazile kao volonteri, imao sam priliku razmišljati i otkrivati Boga drugačijega nego što sam ga upoznao kroz pouku. Suočio sam se s tom kušnjom obnovljene duše i počeo doživljavati pravu slobodu, onu nutarnju koju zadobivamo kada ljubimo naše bližnje. Odnos s mojom ženom se promijenio, a pomirio sam se i s njezinim roditeljima. To nije sve. Osjetio sam da želim oprostiti i svom poslovnom partneru, koji je sa mnom bio odgovoran za prijevaru. Sada kada sam odslužio svoju kaznu, iako je budućnost puna neizvjesnosti, znam da je Bog Otac moj suputnik.

(Javier – Argentina)

 

 

Riječi pune svjetla

 

Između mene i moje žene izmjenjivali su se trenutci izljeva bijesa i beskrajnih šutnji, uz veliku patnju nas dvoje i naše djece. Usprkos pomoći nekoliko prijatelja, svatko od nas bi ostajao čvrsto pri svome uvjerenju. Činilo se da je to kraj našega braka. Zaslijepljen srdžbom stigao sam dotle da mislim kako je bolje otići od kuće ili završiti sa svime. Na sreću, u tom paklu vratile su mi se u sjećanje i druge riječi koje su mi u prošlosti bile svjetlo: riječi oprosta, ljubavi. Kao kršćanin stvarno sam skrenuo s puta! I tako, usred jedne besane noći, provedene u potiskivanju mojega ponosa, probudio sam svoju ženu i ponizno ju zamolio da mi pomogne sjetiti se sretnih trenutaka proživljenih zajedno. Zagrlili smo se i zamolili jedno drugo za oprost.

(Afrikanac)

 

 

U bolnici

 

Jedna vrlo siromašna žena, majka obitelji, već je više mjeseci boravila u bolnici. Trebala je pomoć pri konzumiranju jela, ali osoblje nije moglo raditi još i to. Obavijestili smo sve prijatelje u župi i jedan za drugim odlazili smo joj pomagati. Iako je situacija bila beznadna, ipak se malo poboljšala, terapije su počele djelovati i počela se smiješiti. Kada je njezina susjeda iz obližnje postelje umrla, u svojoj je oporuci jedan iznos novca namijenila za pomoć obitelji te žene. Ljubav je zarazna!

(C.C. – Španjolska)

 

 

Print Friendly, PDF & Email