Pomaganje

 

Svoje slobodno vrijeme ulažem u volontiranje za Crveni križ, i to u trgovačkim centrima gdje se prikupljaju namirnice za socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“, gdje sam ostvarila preko 20 volonterskih sati u prošloj godini.

crveni-kriz-nasice-1-2Osim što na ovaj način pomažem drugima, na neki način pomažem i samoj sebi. Volontiranje me ispunja i osjećam se bolje kada znam da sam nekome pomogla. Ono me i oplemenjuje, a osobito kada me netko iznenadi svojom humanošću i spremnošću da pomogne drugima. U sjećanju će mi uvijek ostati gospođa koja je i sama prije nekoliko godina živjela u oskudici. Bila je jako dirnuta što skupljamo hranu za potrebite te je rekla da zna iz iskustva kako se teško živi kada nemaš dovoljno za podmirenje osnovnih ljudskih potreba, te nam je poklonila puna kolica namirnica i potrepština. Bila sam ugodno iznenađena njezinim nesebičnim darom.

Preporučam svima da se okušaju u nekoj vrsti volontiranja. Na kraju, i Krist nas poziva da služimo jedni drugima i da činimo djela ljubavi ne samo prema našim bližnjima, nego i prema svim ljudima u potrebi.

 

B.G. – Hrvatska

 

 

Posao

 

knjigovođaNakon rođenja trećeg djeteta bila sam tri godine kod kuće, a prije toga nisam bila zaposlena. Kako se bližio treći rođendan mog sina, ovo ljeto sam intenzivno tražila posao. Nisam imala u planu ništa određeno, prihvatila bih bilo kakav čestit posao. U srcu sam vjerovala da Bog ima svoj plan za moj život i potpuno sam se predala Njegovoj providnosti.

Poslala sam otvorenu molbu u poduzeće u kojemu sada radim sa željom da me zaposle, makar i kao čistačicu. Utjecala sam se Isusu, Mariji i Svetom Josipu i svom pokojnom djedu Pavlu, koji je posebno častio Srce Isusovo i Marijino te nam prenio primjer žive vjere i strpljivog prihvaćanja životnih križeva. Imala sam čast imati ga u kući kao najveće bogatstvo i brinuti o njemu.

Iz poduzeća gdje sam odnijela molbu zvali su me dva tjedna prije početka škole i vrtića na razgovor za posao jer je jedan zaposlenik iznenada otišao raditi izvan Hrvatske. Od sedmero ljudi odabrali su mene za posao knjigovođe, pored još nekoliko sektora koji su dolazili u obzir. Prevladala je činjenica da sam majka troje djece radi kojih sam voljna i spremna savjesno raditi. Svi smo isti dan krenuli na svoje nove obveze. Tada sam shvatila – moj djed je bio čitav život knjigovođa i to mi je bio očit znak da mi je on izmolio to čudesno zaposlenje, bez bilo kakve ljudske veze. Nebo je uvijek s nama, samo moramo u to vjerovati.

 

D.T. – Hrvatska

 

Print Friendly, PDF & Email