Riejka susret

 

U nastojanju oživljavanja Pokreta fokolara – Djela Marijina u najvećoj hrvatskoj luci i trećem najvećem hrvatskom gradu Rijeci, u petak 1. rujna održan je susret u prostoru franjevačke crkve i samostana sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu. Okupljanje je omogućio župnik fra Tomislav Šanko, uz organizacijski trud fokolarina Florijana Škunce i riječkog volontera Vedrana Obućine. Rijeka je nekako ostala izvan doticaja s Pokretom fokolara, ali djelovanjem Duha Svetoga nastao je žar koji, nadamo se, može pomoći razvoju Djela u gradu na Rječini.

Okupljane je započeto predstavljanjem sudionika, a među njima su bili, uz Florijana Škuncu i Vedrana Obućinu, fokolarin iz Pule Stanislav Jaćimović, katolički svećenik iz Plomina don Dragutin Petrović, vikar župe sv. Nikole Tavelića fra Nikica Devčić te nekolicina zainteresiranih Riječana, među kojima i jedan baptistički pastor. Prilikom neformalnog predstavljanja već se polako otkrivalo zajedništvo u pogledima i iskustvima prisutnih.

Ovom prilikom je prikazan kratak film o povijesti Pokreta i životu Chiare Lubich, a potom je prikazana i čitana Power Point prezentacija s rujanskom Riječi za život pod geslom „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom“( Mt 16,24). Prikazivanje filma i Riječi za život izazvalo je pozitivan odjek među prisutnima i zanimanje za djelovanje Pokreta fokolara. Odlučeno je proširiti interes za Pokretom kod još nekolicine zainteresiranih te se okupljati prije svega oko Riječi za život, kako bi se potaknuli redoviti sastanci, kao i susreti i dodiri s članovima Pokreta u Hrvatskoj, a naročito u Rijeci susjednoj Istri.

Svi koji bi se priključili radu riječkih volontera i simpatizera mogu se javiti Vedranu Obućini na mail v_obucina@yahoo.com.

 

Print Friendly, PDF & Email