Ove godine blagdan Uskrsa na isti dan slave kršćani Pravoslavnih crkava i Katoličke crkve. Sretan Uskrs uz misao Chiare Lubich iz godine 1975.

Uskrs2014Chiara

[…]Približava se Uskrs, a čini nam se da je tek prošao Božić. Imam dojam da vrijeme brzo izmiče i u dubini svoga srca osjećam – povjeravam vam to – da se mirim s tim da izmiče, pod uvjetom da sve bude ljubav. Pod uvjetom da svake večeri mogu reći: I danas sam ljubila.

 

[…] I ovaj nas Uskrs podsjeća da je Isus nakon smrti uskrsnuo te da ćemo i mi jednoga dana uskrsnuti i tijelom. Željela bih da se i sve vi zauzmete kako biste svake večeri mogle reći: I danas sam ljubila.

 

[…] Mi ne znamo koliko još dana imamo, ali kako bi bilo gorko približiti se smrti s malo dana življenih u ljubavi. Kako bismo se kajale! Rekle bismo: “Mogla sam ljubiti, a nisam ljubila”.

 

Evo nam Uskrsa da nas podsjeti kako svaki naš dan mora biti poput uskrsnuća: uvijek gore, uvijek spremni ljubiti koga god sretnemo, ne gledajući sviđa li nam se ili ne. Ljubiti, ljubiti, ljubiti. Nikada se ne umoriti u ljubavi. Nikada ne prekinuti našu revoluciju.

 

To će nam donijeti veliku radost i dati da uživamo u blagdanu Uskrsa jer to je blagdan radosnog poklika ‘Aleluja’!

Kao što su prvi apostoli i kršćani odlazili govoriti svima da je Krist uskrsnuo (stoga ćemo i mi uskrsnuti), tako i oni koji nas poznaju trebaju reći da smo mi duhovno uskrsnule iz života bez smisla na život pun svjetla i vatre.

Print Friendly, PDF & Email