brodolomciMladi Pokreta fokolara predlažu povezivanje u molitvi i razmatranju za migrante žrtve brodoloma u utorak 21. travnja.

U sicilijanskom gradu Cataniji sastat će se na istočnom gatu u luci, gdje se očekuje dolazak preživjelih s posljednjeg potonulog broda. Svatko može moliti sat vremena, pojedinačno ili u skupini, kršćani ili nekršćani, kroz cijeli dan 21. travnja. U nekoliko sati ovoj se inicijativi priključilo nekoliko stotina osoba.

Donosimo u cijelosti tekst prijedloga mladih koji se nalazi na stranici molitvenog lanca i pozivamo sve da se pridruže. “Predragi, pred ovakvom tragedijom koja se još jednom dogodila u istom moru možemo se samo slediti od zaprepaštenja. Danas se više nego ikada pokazuje nužnom dobro proučena i planirana osobna i zajednička reakcija. Uz konkretno i neposredno sudjelovanje u procesu političkih zahtjeva i djelovanja, jasno smo osjetili da nam je srce snažno zavapilo u želji da se odmah duhovno povežemo za duše naše braće migranata koji su izgubili život, kao i za njihove obitelji i države iz kojih su došli. Neka ovo jedinstvo u dubokoj vjeri pročisti bol i počinjeno zlo u ovom moru i dade nam snage zahtijevati pravedne odluke državnih poglavara.” Predlažemo vam molitveni lanac kroz cijeli dan u utorak 21. travnja. Ovdje dolje svatko tko želi može označiti sat kada se može povezati u molitvu, u skupini ili sami, tako da u svakom trenutku bude zajamčena jednodušna prisutnost (može se moliti u skladu sa svojom vjerom, u dijalogu s drugim religijama, može to biti i sveta misa zadušnica, duboka šutnja, razmatranje, duže pjevanje itd.) Slobodni ste podijeliti ovu inicijativu s kime želite. To je samo prvi korak, ali moćan i potreban znak dostojanstva i ljubavi.

 

Prijavite se OVDJE

 

Print Friendly, PDF & Email