dekan uciteljskog fakulteta Zagreb

Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu održan stručni skup na temu odnosa djeteta i prirode u teoriji i praksi

 

U organizaciji Dječjeg vrtića Zraka sunca i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u auli fakulteta 16. listopada održan je stručni skup pod nazivom “Odnos djeteta i prirode u teoriji i praksi”.

Skup je održan povodom 20. obljetnice rada dječjeg vrtića Zraka sunca s ciljem obogaćivanja pedagoškog, ekološkog i didaktičkog znanja i upoznavanja odgoja za okoliš kao čimbenika kulturnog i društvenog rasta. Uz to se željelo pokazati primjere dobre prakse vezane uz odnos djeteta i prirode, u perspektivi Agazzi metode i Pedagogije zajedništva.

 

 EDU - uciteljski fakultet

 

 

Svoja izlaganja na skupu održali su dekan Učiteljskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Prskalo, prof. dr. sc. Giuseppe Milan s Fakulteta odgojnih znanosti Sveučilišta u Padovi, prof. Anna Lisa Gasparini, pedagoginja iz Dječjeg vrtića Zraka sunca i referentica EDU i Francesca Matcovich, diplomantica Fakulteta pedagoških znanosti u Veroni.

 

EDU - uciteljski fakultet

 

 

 

 

 

Stručni skup uljepšali su Anita Fiket na flauti i Tomislav Vrandečić na gitari svojim izvedbama “Teme s varijacijama” Antona Diabellija te “Libertanga” Astora Piazzolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email