Lawrence_Chong

 

Međunarodnu konferenciju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u utorak 20. siječnja moguće je pratiti uživo na poveznici https://zoom.us/j/716765801

 

Promjena postojećeg ekonomskog sustava i uspostava novog sa središtem temeljenim na ljudskoj osobi.

 

Postojeći ekonomski sustav nije održiv, presnabdjeveni smo, pretjerano konzumiramo i slabo raspoređujemo u smislu stvaranja dobrobiti i smanjivanja rizika. To je samoubilački put smatra  Lawrence Chong izvršni direktor i utemeljitelj Consulus Grupe iz Singapura, zemlje koja je posljednjih desetljeća doživjela neviđeni ekonomski uzlet.

 

Promjenom postojećeg ekonomskog sustava i njegovom održivošću te mogućnostima uspostave novog ekonomskog sustava sa središtem temeljenim na ljudskoj osobi kao jednom od glavnih tema bavit će se  međunarodna konferencija „Nadahnuta ekonomija za ujedinjeni svijet“
koja se 28. siječnja 2020. od 16:30 do 19:00 h održava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

 

Konferencija započinje panel diskusijom pod nazivom: “Potraga za ekonomijom koja nadahnjuje“, a na kojoj će sudjelovati stručnjaci koji će dati pregled suvremenih poslovnih kretanja iz perspektive poslovanja poduzeća Ekonomije zajedništva i to iz područja: financija, menadžmenta, vodstva i upravljanja projektima te suradnje s mladima: prof. dr. sc. Domagoj Sajter (EFOS), doc. dr. sc. Mirna Valdevit, izv. prof. dr. sc. Domagoj Hruška (EFZG) te izv. prof. dr. sc. Ivana Marić (EFZG).

 

Nakon znanstvenih autoriteta iz područja ekonomske održivosti, predavanje će održati  glavni gost predavač Lawrence Chong, izvršni direktor i utemeljitelj Consulus Grupe iz Singapura na temu: “Nadahnuta ekonomija za ujedinjeni svijet: Prezentacija ekonomske vizije dobitnice UNESCO-ove nagrade za mir, Chiare Lubich, iz perspektive globalne konzultantske tvrtke za inovacije Consulus”.

 

Lawrence Chong, vodi globalni tim koji pomaže liderima u redizajniranju svojih poduzeća i poslovanja kako bi odgovorili na složene izazove 21. stoljeća. Mnoga poduzeća su na raskrižju: kako osnažiti jedinstvo, kao inovaciju za postizanje održivog rasta i društvenog utjecaja?

 

Svjetski poznati govornik, nastupao je na globalnim konferencijama poput: Innovation by Design, World Marketing Summit te u 30 gradova poput Sao Paola, Melbourna, govoreći o inovacijama, poslovnom dizajnu i o novom ekonomskom pristupu zvanom Ekonomija zajedništva. Njegovi se komentari pojavljuju u regionalnim medijima kao što su Nikkei Asian Review, Fortune, a njegova razmišljanja na LinkedInu prati 400.000 pratitelja.

 

Consulus je globalna je savjetodavna kompanija za inovacije i dizajn poslovanja, s kreativnim multidisciplinarnim poslovnim timom, prisutna u 16 zemalja Azije, Europe i Amerike, sa sjedištem u Singapuru. Član je svjetske mreže Ekonomije zajedništva.

 

Opseg konferencije obuhvaća znanstvene i praktične koncepte, nudeći jedinstvenu priliku za susret stručnjaka i razmjenu ideja između poslovnih ljudi i akademske zajednice.

 

Prema prijavama do sada konferencija iz Zagreba će se preko video streaminga pratiti u Belgiji, Brazilu, Slovačkoj, … (prijenos uživo na poveznici https://zoom.us/j/716765801)

 

Prijava na konferenciju je besplatna uz obaveznu registraciju na poveznici: http://bit.ly/ez_zg2801
UEZDomaćin:

izv. prof. dr. sc. Ivana Marić
Izvanredna profesorica na Odjelu za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
Promotor Ekonomije zajedništva u znanstvenoj zajednici

 

Program:
16:30 registracija prisutnih uz kavu dobrodošlice
17:00 panel diskusija: ““Potraga za ekonomijom koja nadahnjuje”
17:45 pauza za kavu
18:00 glavno predavanje: Lawrence Chong, generalni direktor Consulus Grupe, Singapur
19:00 neformalno druženje i umrežavanje uz zakusku

Rezervacije i informacije
Registracija na poveznici: http://bit.ly/ez_zg2801
Udruga za ekonomiju zajedništva
Peter Fabjan, udruga@uez.hr
Mob. +385 97 6376 409

 

 

Ekonomija zajedništva (EZ)

Pokret EZ osnovan je prije 28 godina po nadahnuću Chiare Lubich, utemeljiteljice Pokreta fokolara, čija se stota obljetnica rođenja ove godine obilježava diljem svijeta.

EZ danas povezuje oko 800 poduzeća koji koriste ovaj model dijeleći profit s ljudima u potrebi, lokalnom zajednicom i projektima društvene uključenosti. Mreža EZ uključuje poduzetnike, radnike, studente i istraživače te privlači sve veće zanimanje akademskih krugova.

Papa Franjo podržao je Ekonomiju zajedništva kao sredstvo za bolje povezivanje poduzeća s društvenim potrebama, posebno kroz poticanje kulture dijeljenja i davanja, za unapređenje razvoja zajednice i općeg dobra te uspostavljanje novog ekonomskog sustava u kojemu je čovjek u središtu. www.edc-online.org    www.francescoeconomy.org  www.uez.hr

 

CL_Logo_2

 

Print Friendly, PDF & Email