grest 2016Krajem kolovoza u Križevcima je po šesti put za redom održano Dječje aktivno ljeto. Evo što o tome piše mlada animatorica.

 

Krajem kolovoza šestu godinu za redom održano je Dječje aktivno ljeto s kojim su već gotovo sva križevačka djeca dobro upoznata. Projekt koji je nastao iz ljubavi organizacije Bimbo chiama bimbo iz Brescie u Italiji te vrtića Zraka Sunca iz Križevaca već šestu godinu rekreativno i intelektualno ”oblikuje” djecu sudionike kako bi odrasli u pozitivne osobe pune ljubavi.

Cijeli tjedan održavaju se igre na otvorenom u prijepodnevnim satima, te radionice u prostorima OŠ Vladimira Nazora. Ove godine na projektu je sudjelovalo 80 djece i 25 mladih hrvatskih i talijanskih animatora.

Tema su bile nedavno održane Olimpijske Igre i sve je bilo u skladu s njima. Svaki dan u tjednu bio je posvećen jednome od pet kontinenata, te su se svaki dan primjerice igrale igre, pjevale pjesme i plesali plesovi karakteristični za taj kontinent. U poslijepodnevnim satima održavale se već spomenute radionice: glazbena, plesna, likovna, pisho-drama i psihološka radionica koju su vodile učiteljice iz OŠ V. Nazora, glazbene škole A. Štrige, pedagoginja učeničkog doma Križevci, te određeni animatori.

grest 2016Svaki je dan započinjao plesanjem te bacanjem kocke na kojoj su napisane fair-play poruke, kako bi za vrijeme igara djeca naučila ne samo pravila te igre, već i što učiniti kada izgubimo i sl. Primjerice, jednom je poruka dana bila je „brini“, što je značilo brinuti za igrača s kojim smo u timu, ali i za suparnika.

Projekt je dobio veliku podršku Grada, križevačkih škola i poduzeća, medija, ali i roditelja. Završili smo biciklijadom na jezero Čabraji, u subotu 27. kolovoza 2016., u koju su bili uključeni i roditelji.

 

Ana Maria Ferenčak, animatorica projekta

 

 

Print Friendly, PDF & Email