Sretan Bozic 2020

 

Predsjednica Djela Marijina – Pokreta fokolara uputila je svima božićnu čestitku

 

Sretan Božić svima!

 

Kakav nam je Božić u ovoj godini pandemije? Božić u pandemiji! Vidimo strahote, vidimo siromaštvo – sve do gladi, na mnogim stranama u porastu; vidimo ratove, dijelom prikrivene, a dijelom vidljive; vidimo klimatske katastrofe, promjene koje naš zajednički dom izlažu riziku.

 

Sve nas to potiče da kažemo: U ovakav svijet je došao Isus; Isus je došao postati čovjekom i uzeti probleme ovoga svijeta. Došao je iz ljubavi, pokazati nam svoju ljubav. S jedne strane osjećamo sićušnost pred veličinom te ljubavi, zahvalni Onome koji nam ju je pokazao; s druge strane ona nas potiče da i mi činimo poput Njega, da se osvrnemo oko sebe i približimo se svima, počevši od isključenih, siromašnih, poniženih, napuštenih, migranata, samih, bolesnih, djece, svih potrebitih. Potiče nas da ih ljubimo na sve načine: suosjećanjem, zajedništvom dobara, ponekad i riskirajući, riskirajući svoj život, kako ga je On riskirao.

 

Tada će ovo uistinu biti Sretan Božić, čestit Božić, Božić dobrote, a budući da je dobrota, postaje Božić vedrine, nade i radosti.

 

Sretan Božić svima!

 

 

Video zapis čestitke pogledajte ovdje

 

 

Print Friendly, PDF & Email