SlideMessPapa m

 

Uz radost nazočnih zbog prisutnosti u živo nakon pandemije stigao je i neočekivan i srdačan pozdrav pape Franje odgovornima za Pokret fokolara diljem svijeta okupljenima od 10. do 23. rujna.

 

“Puno vam hvala za toliko lijepih vijesti. Ja sam uz Vas osobno i uz sve nazočne. Molim za vas i molim vas da i vi to učinite za mene”. Ovim je riječima Papa odgovorio Margaret Karram, predsjednici Pokreta fokolara, koja je ovim riječima željela otvoriti dane susreta odgovornih za Pokret fokolara diljem svijeta zajedno s Generalnim vijećem Pokreta.

 

Margaret citaPredsjednica je nazočnima, kojih je 104, ispripovjedila kako je posljednjih dana osjetila poticaj pisati papi Franji da mu zahvali za stalnu blizinu kako njoj osobno tako i Pokretu te u nadi da će ga razveseliti. U svom pismu Svetom Ocu od 6. rujna ove godine između ostalog piše: „Prošlo je godinu i sedam mjeseci od mog izbora za predsjednicu i moram iskreno priznati da je to bilo zahtjevno razdoblje s brojnim izazovima s kojima sam se morala suočiti i odlukama koje sam morala donijeti. Sve sam bolje razumjela  Vašu upozorenje o ‘obrezivanju’ potrebnom za rast i, obnavljajući svoj izbor da u njima prigrlim Isusa raspetog i napuštenog, shvatila sam da raste moja poniznost, jača nada i osjećaj da jedinstvo s Vama, Svetosti postaje snažnije, a k tomu i sigurnost da je Bog na djelu. Istodobno svjedočim procvatu mnogih plodova, pojedinačnih i zajedničkih duhovnih koraka, skrbi prema posljednjima, mnogih konkretnih djela u korist onih koji najviše pate.” Zaključila je zajamčivši Papi molitve članova Pokreta.

 

Veliko je bilo iznenađenje kada je sljedećeg dana dobila vlastoručno napisan Papin odgovor:

 

7. 9. 2022.

Gospođa Margaret Karram

 

Draga sestro,

puno vam hvala na vašem jučerašnjem pismu. Hvala vam puno na tolikim lijepim vijestima.

Ja sam uz vas osobno i uz sve ostale. Molim za vas i molim vas da i vi to učinite za mene.

Neka Vas Gospodin blagoslovi i Gospa čuva.

Bratski, Franjo

 

papacolore-1536x864

Print Friendly, PDF & Email