IMG_0083 m

Predstavljanje knjige „Tajna života u dvoje“ održano je 12. ožujka u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u ambijentu vrlo prikladnom za prezentaciju jedne knjige.

Bilo je prisutno više od 80 osoba. Djeca su paralelno imala svoj program u Igraonici knjižnice.

Tribina je započela glazbenim ugođajem, uz zvuke klavira i flaute (prof. Perica Mihaljević i Matej Đurđević iz Virovitice), a potom je kratkim video zapisom „Tko smo“ bio predstavljen Pokret fokolara i utemeljiteljica Chiara Lubich. Obitelj Horvat iz Križevaca predstavila je Nove obitelji, ogranak Pokreta fokolara, koji ove godine slavi 50.obljetnicu svoga postojanja.

IMG_0072 mUslijedila je prezentacija knjige „Tajna života u dvoje“ . Obitelj, Bernardica i Miro Hećimović iz Zagreba,  uprisutnila je sadržaj knjige kroz „pet tajni“ potrebnih za vitalnost i dobrobit bračnoga para: Savez; Komunikacija bračnog para; Komuniciranje životnih iskustava; Zajedništvo duše; Trenutak istine; Razgovor, isprepletenih iskustvima što ih je u knjizi ponudio sam autor, kao i njihovim iskustvima. Zanimljivim prikazom pedagoginja Anna Lisa Gasparini prikazala je plodove partnerstva roditelja i vrtića „Zraka sunca“ iz Križevaca. Program, je završen čitanjem Misli o obitelji (Ivana Krznarić i Dubravko Ćuk iz Virovitice) uz pratnju klavira, a potom su prof. Mihaljević i Đurđević izveli Ave Maria, u čast Majke najljepše obitelji svijeta-Nazaretske.

Program je vodila, na vrlo plastičan način, prof. Sunčana Voronjecki iz Virovitice.

IMG_0073 mMnogi su na kraju prilazili i zahvaljivali obitelji Hećimović i drugima, govoreći između ostalog: „Takvo što nismo nigdje čuli, trebalo bi ovako češće“.

Gradonačelnik, gospodin Ivica Kirin sa suprugom spomenuli su između ostalog da ovo treba čuti što više mladih. Susret je uveličao i župnik, fra Rozo Brkić, kao i fra Vjekoslav Kocijan te katedralni župnik iz Križevaca, vlč. Mihajlo Simunović.

Doista se stvorilo svečano, a istovremeno  obiteljsko ozračje, čemu je doprinijelo i druženje uz domjenak, što su ga velikodušno i s radošću pripremili domaćini – zajednica Djela Marijina.

 

Foto: M. Lukačić – icv.hr

 

Print Friendly, PDF & Email