Slide_WorldSmileDay_B

 

Smiješenje je dobro, kažu to i znanstvenici. Produljuje život, smanjuje stres i zbližava ljude. Ponekad može i život promijeniti. Međunarodni dan osmijeha zamisao je Harveya Balla, izumitelja “smajla” koji je nadahnuo “emotikone”, a od 1999. godine obilježava se svake godine na prvi petak u listopadu.

 

20181005-01Darovati osmijeh nije uvijek lagano, ali je potrebno. “Ne poznajem niti jedan drugi znak nadmoći u čovjeku osim da bude ljubazan”, tvrdio je Beethoven. A Platon: “Svaki čovjek kojega susretneš vodi neku bitku o kojoj ništa ne znaš. Budi uvijek ljubazan.”

 

Hunter Doherty Adams, zvan “Patch” (na engleskom “flaster”) liječnik je, aktivist i pisac poznat u čitavome svijetu jer prakticira i podržava klaunovsku terapiju. Čvrsto uvjeren da su radost i kreativnost sastavni dio terapijskoga procesa, osobito djece, Patch i njegovi kolege bore se protiv boli i bolesti stavljajući crveni klaunovski nos koji je postao prepoznatljiv element novog načina prakticiranja liječničke profesije. Adams je svoj život posvetio proučavanju svih vidova ljudskoga bića i uspostavi svima dostupnog sustava zdravstvene zaštite. Njegova filozofija ozdravljena polazi od uma, od djelovanja koje u pacijentima potiče stvaranje pozitivnih misli i može učiniti boljim naš život.

 

 

Print Friendly, PDF & Email