Chiara beatifikacija

 

Biskupijska faza procesa beatifikacije utemeljiteljice Fokolara završit će 10. studenoga ove godine. Nastavit će se u Vatikanu pri Kongregaciji za kauze svetaca

 

U katedrali sv. Petra u Frascatiju (kraj Rima) u nedjelju 10. studenoga ove godine u 16.30 sati završit će se biskupijska faza procesa beatifikacije i kanonizacije Chiare Lubich, održavanjem posljednjeg zasjedanja biskupijske istrage kojom će predsjedati biskup Frascatija mons. Raffaello Martinelli.

 

Chiara Lubich aKonačnim zatvaranjem ove faze svi dokumenti istrage bit će zapečaćeni i poslani u Vatikan. Time se zaključuje gotovo pet godina istrage i uvida u život, u kreposti, u glas i znakove svetosti Chiare Lubich. Proučavanje dokumenata potom će se nastaviti pri Kongregaciji za kauze svetaca.

 

Postupak pokretanja kauze počeo je 7. prosinca 2013. – pet godina nakon njezine smrti – podnošenjem službenog zahtjeva biskupu Frascatija od strane Pokreta fokolara. Dana 27. siječnja 2015. mons. Martinelli je odgovorio na zahtjev svečanim otvaranjem kauze.

Tom je prigodom papa Franjo uputio poruku u kojoj je podsjetio na blistavi primjer života utemeljiteljice Pokreta fokolara onima koji “čuvaju njezinu dragocjenu duhovnu baštinu”. Također je potaknuo da se „Božjem narodu predstavi život i djelo osobe koja je, prihvaćajući poziv Gospodnji, upalila u Crkvi novo svjetlo na putu k jedinstvu“.

 

Ured za komunikacije Pokreta fokolara

 

 

Print Friendly, PDF & Email